Sport en aluminium…. een gouden combinatie.

Kwaliteit, techniek, innovatie en het geloof dat sporten voor iedereen toegankelijk moet zijn. Vanuit dit geloof houden wij ons elke dag bezig met de productie van kwalitatief hoogwaardige aluminium producten. Elke dag weer producten maken die garant staan voor jarenlang speelplezier, dat is wat ons drijft. 

Onze historie

1977

Wim Renes (sr.) start vanuit de
schuur in de achtertuin een bedrijf in aluminium ladders. ALAD (aluminium ladder) is een feit.

1978

Tennis is een enorme groeimarkt, de voorkant lijkt namelijk op een ladder. De focus wordt verlegd op de productie van scheidsrechterstoelen.

1979

ALAD groeit verder, en gaat een compleet assortiment binnen de tennis aanbieden.

1980

Wim Renes (jr.) stapt in het bedrijf. ALAD groeit de komende jaren uit tot dé totaalleverancier van aluminium sportmaterialen.

1981

Met het uitgebreide assortiment, is de naam ALAD niet meer van toepassing. Het bedrijf gaat verder onder de naam Renes Aluminium Staalbouw. RAS is een feit

1984

RAS groeit hard, en de ruimte is niet meer voldoende, tijd voor een nieuw pand!

1990

De signatuur Ø118,5 doelen met inwendige versterkte hoeken doet zijn intrede. Dit succesmodel verovert de markt in rap tempo.

1991

Een revolutie binnen de tennismaterialen, RAS introduceert als allereerst een inwendig windwerk in de tennispalen.

2019

De naam Renes Aluminium Staalbouw voldoet niet helemaal meer aan de producten die worden gemaakt. De focus ligt echt op sportmaterialen. RAS Sports Equipments wordt geboren. Dit valt samen met de komst van een nieuw familielid binnen het bedrijf, Margot Renes.

Eigen fabriek

Wij hebben een eigen fabriek in het midden van het land. Hier maken wij samen met een gepassioneerd team van constructiemedewerkers, CNC-operators, lassers en monteurs iedere dag kwalitatief hoogwaardige producten voor het topsegment van de sportbranche. Doordat we de productie in eigen hand hebben, garanderen wij kwaliteit én kunnen wij makkelijk inspelen op klantspecifieke vragen.

Samenwerken

Wij geloven erin dat we samen meer bereiken. Daarom werken wij intensief samen met onze klanten om topproducten te maken die naadloos aansluiten op de behoeften in de markt. Hierbij staat de wens van de klant centraal en kijken we vanuit onze kant wat technisch mogelijk is. Hier vloeien unieke samenwerkingen uit voort. Benieuwd? Neem vooral een kijkje bij onze unieke projecten.

Onze projecten

Eigen engineering

We hebben onze eigen Research & Development afdeling. We zijn dus continu bezig om onze huidige producten te verbeteren én om nieuwe producten te ontwikkelen. Heeft u behoefte aan specifieke producten die wij niet standaard in ons assortiment hebben? Dan horen we dit erg graag. Samen met onze vakmensen kijken wij graag naar mogelijkheden.

Contact

Verantwoord ondernemen 

Onze producten staan voor jarenlang speelplezier, dit betekent dat wij onze producten zo construeren dat deze een lange levensduur hebben. Daarnaast maken wij voor onze producten gebruik van 95% gerecycled aluminium, wekken wij energie op door middel van zonnepanelen om onze CO2-uitstoot te reduceren.

Meer over ons beleid